diumenge, de juny 18

P Q R

Pallasso: Personatge còmic, que forma part del circ ja sigui un clown, un august, un contraugust, un exentric, un hobo, una tropa. . .

Paloma: Figura acrobàtica endavant, que consisteix en posar les mans al terra i impulsar-se per a arribar amb els peus, amb una o dos cames.

Panell: Petita escena col·locada sobre un cavall on s´hi pot ballar, metres el cavall trota o galopa.

Pantomima: Obres que es representen en circs, notablement a finals de 1800, on és representaven escenes militars o d´aventura.

Papallona: Figura acrobàtica consistent en una roda horitzontal

Parada:Desfilada que és fa al circ tradicional al principi i al final de cada espectacle

Paraigües:Sinònim de papallona.

Perxa: És un llarg tub d’acer o fibra sintètica que el portor aguanta en equilibri al cap, a l’espatlla o a la cintura ajudat amb una carcassa . A d’alt de la perxa l´àgil fa tota mena de figures sol o acompanyat.

Perxa xinesa: Pal recobert d´un material adherent, i fixat al terra mitjançant vents en el que l´acròbata o acròbates hi desenvolupen les seves figures. ( Molt utilitzada per les colles xines, que acostumen a utilitzar més d´una perxa xinesa i saltar d´una a l´altra. Tot hi que la paraula no existeix en català els acròbates acostumen a anomenar-la: màstil.

Perxista: Persona que practica el treball en perxa

Portor: Es aquell que provoca i efectua figures amb un àgil.

Presentador: Es aquell que va anunciant els números de circ, en circ es diu senyor Loyal, es el cognom d´una família de circ.

Prestidigitador: Sinònim de mag.

Programa: Es el conjunt de números d´una actuació.

Piràmide: Figura acrobàtica de grup, en la qual els acròbates es pugen els uns sobre els altres.

Quadrant: Aparell aeri que consisteix en dos barres paral·leles on el portor hi posa els peus i els genolls i desenvolupa figures amb l´àgil.
Roda Alemanya o Leonardo: Aparell circense consistent de dos anells de mida d´una persona amb alguns travessers per a posar-hi els peus i les mans, s´hi poden fer figures en línia o en moneda. Normalment es recobreix de goma per a no fer malbé ni el ferro ni el terra.
Roda Syr: Es una variant de la roda alemanya que només consta d´un anell.

Rul·lo: Aparell d´equilibris que consisteix en un tub i una fusta que s´hi aguanta en equilibri feble.

Rulot:Avantpassada de la caravana, sovint tirada per caballs.

Rutina: Encadenament tècnic de l’artista el qual es perfecciona treballant cada dia.