diumenge, de juny 18

D E F

Diàbolo: Joc malabar en forma de bobina, el qual es fa rodar s’impulsa i es fa tota mena de figures ajudat de dos pals i un fil.

Dislocar: Capacitat del contorsionista en treure de lloc les seves articulacions

Dit: Aparell utilitzat per a simular la molt apreciada vertical d´un dit. Que consisteix en un dit molt rígid que envolta el index, com per exemple els anys cinquanta l´acròbata Unus al Rigling Bross and Barnum & Bailey.

Domar: Fer dòcil una bèstia.

Domador: Que practica la doma

Dona Barbuda: Fenomen que consisteix en una dona amb una llarga barba.

Escala: Aparell que s’utilitza en el circ: escala fixa, subjecta com una perxa per el portor on el acròbata fa exercicis. Escala lliure o d’equilibris: és una escala que s’aguanta dreta gràcies als moviments del acròbata que la fa moure contínuament.

Escola de circ: Escola on si aprèn circ, La primera a xina , després Rússia, després França i després les altres.

Educatiu: Exercici més fàcil i segur que el definitiu, que serveix per a aprendre o perfeccionar-lo

Elefant: Animal molt present en les pistes del circ.

Entrada: Paròdia representada per clowns i augustos que creen una situació i la desenvolupen per a provocar riures. Pot ser un simple diàleg o una escena mes elaborada amb elements d´atrezzo, vestuaris i música. El restaurant, el castell encantat, el cinematògraf, el mirall trencat, paròdia de Hamlet, entrades musicals...

Equilibri: Qualitat de l’artista de circ, acròbata, equilibrista, funàmbul, fildeferrista. Tenir un equilibri, consisteix en aguantar-se, o aguantar un objecte o un àgil en una posició sorprenent. Hi ha els equilibris al terra, o verticals. Els equilibris acrobàtics, el mans a mans peus mans cap cap nuca nuca. Equilibris sobre objectes, escala lliure, monocicle, bola equilibris amb objectes boles cadires, trapezi Washington

Equilibrista: Del llatí aequilibrium ( de aequus, igual libra balança: Que practica equilibris

Excèntric: Pallasso evolucionant del August, no li cal un carablanca per a buscar problemes, sels busca ell tot sol.

Excèntric musical: Pallasso que toca instruments estranys, o instruments normals de manera estranya

Fake Anglicisme to Fake trucar fake falç accessori trucat que fa servir el mag

Fakir: de l’àrab faquir pobre a l’Índia van sortir uns personatges que es feien tota mena de mortificacions, clavar-se claus, escopir foc, estirar-se en llit de claus.

Fenomen: Persones i animals, amb malformacions o habilitats inusuals que s´exhibien a les fires.

Fera. Animal salvatge i perillós.

Festival: L´idea de festival es molt antiga, un dels seus precursors, podria ser l´emperador Xinés Wu di, membre de la dinastia Han, particularment fascinat per l´acrobàcia va inventar els Cent Divertiments, una sèrie de representacions destinades a impressionar els ambaixadors estrangers. A l´occident es reprèn alguns segles mes tard, en forma de concurs en el que es premien els millors acròbates. 19

Filferrista: Equilibrista que balla o fa acrobàcies sobre d´un cable. Es diferencia del funambulista, per l´alçada del cable ja que no passa dels 4 o 5 metres i això permet pujar la dificultat dels exercicis.

Flic-Flac: Salt enrere que sovint es fa en sèrie i consisteix en posar les mans i desprès els peus

Forani:Per als de circ tradicional, aquell que no fa circ

Forçut: Sinònim de portor

Fossa: Forat en el terra ple d´escuma, fet per a que els acròbates practiquin amb menys risc.

Funambulesc –a: Especialitat que consisteix en caminar sobre el cable o la corda tensa a gran altura.

Funambulisme: Art dels funambulistes.

Funambul del lat. funambulus, de funis , corda i ambulare caminar . Acròbata que evoluciona sobre un cable tens a gran altura, el treball dels fil de ferristes per que el cable esta rarament a menys de 7 metres , amb l ajuda d´un basto executen un repertori de figures espectaculars en grup.


1 comentari:

Anònim ha dit...

soc la noia del altre dia que et va dir allò del home bala estava pensant que podries afegir-hi l'empassafocs (come fuegos en castellà)





susi_linx_44@hotmail.com